tupleri kapali olan kadinlar cocuk sahibi olabilir mi Soruları 10

Tupleri Kapali Olan Kadinlar Cocuk Sahibi Olabilir Mi 10 10 Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Tupleri Kapali Olan Kadinlar Cocuk Sahibi Olabilir Mi 10 10 Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Tupleri Kapali Olan Kadinlar Coc

« Önceki Sayfa4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15Sonraki Sayfa »
  • Bebek Sahibi Olduktan Sonra mı Ameliyat olmalıyım?

    Merhaba, subseröz miyom olduğu için ameliyat olmak zorunda olduğum söylendi. Fakat bu konu hakkında yaptığım araştırmalar neticesinde ameliyat fikri bana uymuyor çünkü ben henüz bir çocuk sahibi değilim. Çok endişeleniyorum. Sizce ameliyat olmalı mıyım yoksa öncelikle bebek için mi mücadele etmeliyim? 30 yaşında ve bir buçuk yıllık evliyim.

  • Kol ve Kulunç Ağrılarım Oldu. Romatizma Olabilir mi?

    Merhaba, ben 48 yaşında ve emekliyim. Son 1 yıl içerisinde, önce sol kol dirsekte bir ağrı başladı, 3 ay ağrıyı çektim. Akabinde sol kol iyileşti, bu sefer ağrı sağ koluma geçti. 3 ay da onun acısını çektim. Hemen ardından sol kulunç bölgesinde ağrılarım başladı, 6 ay da bu ağrıyla yaşadım. Orası da iyileşir iyileşmez sol kulunç bölgemde ağrılar başladı. Şimdi o da geçti, şu an hiç bir ağrım yok. Bu ne demektir? 1 yıl boyunca bir şeyler vücudumda sıralı olarak gezdi durdu. Romatizma olabilir mi?

  • Kalbimdeki Ağrı Yüzünden Nefes Almakta Zorlanıyorum, İlaç Tedavisiyle Geçer mi?

    Benim bazen kalbimde ağrı oluyor özellikle sol tarafa yatınca ve sinirlenince. Bazen de aşırı derecede ağrıyor nefes almakta zorlanıyorum. Hastaneye gittim ve ritim bozukluğu varmış, vasoxen diye bir hap verdi kullandım ama hala devam ediyor. Sizce ilaçla geçer mi ya da hastalık ilerler mi? Ne yapmam gerek. Teşekkür ederim.

  • Annemin Kürek Kemiği Çevresinde Çok Şiddeti Ağrıları Oluyor, Sebebi Ne Olabilir?

    Annemin sol kürek kemiği bölgesinde çok şiddetli ağrı var, yerinde duramıyor ağrısından. Kan tahlilinde sorun çıkmadı, film çektirdik onlarda da sorun gözükmüyor. Bu ağrının sebebi ne olabilir? Bu ağrı uzun zamandır var ama son 3 aydır felaket bir şekilde arttı. 3 gecedir uyuyamıyor, ilaç ve iğneler işe yaramıyor. Lütfen yardımcı olun acil saygılarımla...

  • Kalp Kapağım Değişti ve Kan Sulandırıcı Bir İlaç Kullanıyorum, Bu Hamilelikte Bir Sorun Yaratır mı?

    Ben 25 yaşında yeni evliyim. 7 yıl önce kalp kapağım değişti ve kan sulandırıcı bir ilaç kullanıyorum ve bebeğimin olmasını istiyorum. Bunun tehlikeli ve riskli olduğunu söylediler. Bana yardımcı olabilir, yol gösterebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler saygılarımla.

  • PCO İçin Doğum Kontrol Hapı Kullanıyorum. Çocuk Sahibi Olabilir miyim?

    Merhaba, Polikistik Over rahatsızlığım var. 30 yaşındayım ve evliyim. Gittiğim doktorlar tedavi için sadece doğum kontrol hapı veriyorlar. Bu durumun çocuk sahibi olmama sakıncası var mı?

  • Rutin İdarar Testimde Nitrit Pozitif Çıktı, Bu Neyin Belirtisi Olabilir?

    İyi akşamlar hocam ben bugün idrarda yanma şikâyeti ve sağ belimde ağrı olduğu için acil servis doktoruna gittim ve hemogram rutin idrar testi yaptı. Hemogram normal dedi ama rutin idrar testinde nitrit pozitif çıktı. Sizce bir dâhiliyeye gitmeli miyim? hepatit türü bir hastalık olabilir mi?

  • Oğlumda Göbek Deliği Fıtığı Olabilir mi?

    Merhaba 2,5 yaşında bir oğlum var. Yaklaşık bir aydır göbeğinin ağrıdığını söyleyip ağlıyor ve göbeğini elletmiyor. Göbek deliğinin içinin kızardığını fark ettik. Doktoruna götürdük. Göbek deliğinin piştiğini söyleyip elocon diye bir pomat verdi. Onu sürdük fakat kızarıklık geçmedi. Bir kaç gün düzeliyor sonra tekrar kızarıyor. Acaba göbek bağı fıtığı olabilir mi diye endişe ediyorum. Ya da pişikse bu pomat dışında bana tavsiye edebileceğiniz bir ilaç var mı? Ne yapmalıyım? Cevabınız için şimdiden teşekkürler Saygılarımla.

  • 2 Kez Düşük Yaptım, Tekrar Hamile Kalsam Tehlikeli Olur mu?

    Hocam 18 aylık evliyim iki kez hamile kaldım ikisi de sorunlu oldu. Birincisi 10 haftalıkken kalp atışları durmuştu, kürtaj oldum. İkinci hamileliğim 9 ay sonra oldu bebek 1. ayımda kanamam oldu doktora gittim 10 gün hastanede tedavi gördüm kanamam durdu ama doktorum vücudumun hamileliği sonlandırdığını söyledi bebek gelişmediği için. Her türlü tetkikler yapıldı hiç bir problem olmadığı söylendi ikinci çocuğum düşeli 4 ay oldu. Ben hamile kalmak istiyorum ama 2 düşükten sonra korkuyorum. Bu düşük sizce neden oluyor, yine hamile kalsam tehlikeli mi?

  • Erken Menopoz ve Yumurta Yetmezliği Nedir?

    Merhaba,  ben 32 yaşındayım. Bana erken menopoz teşhisi kondu ama sonra erken yumurta yetmezliği dendi. İkisi aynı şey mi? FSH:  53, sonra 24, sonra 15 ve en son 14 çıktı. Erken menopoz mu yoksa geçici bir şey mi?

  • 8. Ayından Sonra Bebeğime İnek Sütü Vermem Doğru mudur?

    Merhaba 10 aylık bir bebeğim var. Anne sütü almaya devam ediyor, 8. Aydan sonra ek gıdalara başladık. 1 haftadan beri yatmadan önce günlük inek sütü ile muhallebi yapıyorum artık geceleri anne sütü yetmediği için gece uyandığında ek besin vermem gerekiyor. Sorularım;

    • Muhallebisinde inek sütü kullanmamın bir sakıncası var mıdır?
    • Bebeğim 3-4 gündür kabız. Günlük besininde bol meyve ve sebze mevcut, akşam verdiğim muhallebi kabızlık yapıyor olabilir mi?
    • Gece uyandığında anne sütüne ilave olarak neyle beslemem doğru olur? Teşekkür ederim saygılarımla.

  • Fıtığın Beyinciğe Değmesi Riskli midir?

    Merhaba, çektirdiğim MR sonucuna göre doktorum; fıtığın beyinciğe değdiğini ve çok riskli olduğunu söyledi. MR sonucumu size yazıyorum, bilgilendirirseniz sevinirim.

    (Servikal Lordozda Düzleşme, Vertebralarda Belirgin Dejeneratif Değişiklikler İzlenmektedir. C2-C3 Seviyesinde Diskte İntensite Kaybı Ve Dural Saka Belirgin Bası Olurturan Sol Medio Lateral Disk Protrüzyonu İzlenmektedir. C3-C4 ve C4-C5 Seviyelerinde Disklerde İntensite Kaybı ve Dural Saka Bası Oluşturan Santral Minibal Disk Protğzyonları İzlenmektedir. C5-C6 ve C6-C7 Seviyelerinde Disklerde İntersite Kaybı Disk Aralarında Daralma, Diske Komşu Vertebralarda Dejeneratif Değişiklikler, Bilateral Foraminalarda Ve Spinal Kanal Aralığında Daralmaya Neden Olan Diffüz Annüler Bulgingler İzlenmektedir.)

  • Hamile Kalmak İçin Bir Çok Tedavi Denedik, Uygulayabileceğimiz Başka Tedaviler Var mı?

    1 sene önce 2 aylık bebeğim karnımda öldü kürtajla aldırdım. Kürtajdan sonra adetim düzensiz olmaya başladı. Adetten 1 hafta önce leke halinde kan geliyor, hemen devamında adet oluyorum. Birkaç defa doktora gittim en sonunda doktor bana senin rahmin tamamen temiz fakat yumurtaların çok tembel dedi, adeta menopoza girmiş kadının yumurtası gibi dedi. Bana önce diane35 verdi 1ay kullandım, sonra klomen verdi hamile kalmam için, yumurta çatlaması için iğne yaptı, o ay hamile kalamadım. İkinci defa tekrarladı, yine kalmadım. Daha gelmene gerek yok bu ilacın 6 ay tesiri var dedi. Bende bu ay daha gitmedim Aralık 17de adet oldum 7 gün sürdü ama aynı zamanda Aralık 29 da yine oldum. Oda tam 4 gün sürdü kendi doktorumun ameliyat günü olduğu için başka bir doktora muayene oldum vajinal muayene yaptı, bir şey bulamadı yine vajinadan ultrasonla baktı. “Ben burada hiçbir sebep göremiyorum ama bazı kadınlarda yumurta oluşurken kanama olabiliyor” dedi. Şu zamanlarda ilişkiye girmelisiniz dedi fakat kanama bir adet kanaması kadar çok olduğundan biz ilişkiye girmedik bu kanamanın sebebi sizce ne olabilir? Ne olursunuz yardın edin iki defa klomen kullanmama rağmen niye hamile kalamadım? Bu hamile kalamayacağım anlamına mı geliyor?  Son 3 aydır korunmuyoruz. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Maç Esnasında Dizimden Yaralandım Çekilen MR Sonucuna Göre Futbola Devam Edebilir miyim?

    İyi günler. Ben profesyonel olarak futbol oynamaktayım 24 Aralık 2009 tarihinde oynadığımız bir hazırlık maçı sırasında ayağım çime takıldı ve sol dizim döndü bunun sonucunda dizimin kitlendiğini hissettim diz kapağıma baktığımda yerinden çıkmış olduğunu ve dışarı doğru bir kemiğin çıkıklığını fark ettim. Acilen ambulansla hastaneye götürüldüğümde patella çıkığı teşhisi konuldu ve diz kapağım ortopedist tarafından yerine oturtuldu, bacağım atel alçıya alındı. Bu şekilde 5 gün kaldıktan sonra kontrole tekrar gittiğimde diz kapağımı yerine oturtan ortopedist doktorum MR’a gerek duymadığını bağlarımda yırtılma olduğunu ve daha rahat olması açısından bacağımdaki atel alçının çıkartılıp yerine medikal ayarlanabilir açıları olan bir aletin takılmasını ve 18 Ocak 2010 tarihine kadar bu şekilde kalmasını daha sonraki kontrollerinde ise belirli açılar verilerek bacağımın yavaş yavaş harekete geçirileceğini ve ameliyata gerek olmadığını belirtti. Ben ise MR istenmemesinden dolayı kafam rahat olmadığı için başka özel bir hastanede MR çektirdim. Çıkan MR sonucuna göre:

    Ön çapraz bağ sinyal intensitesi t2’de artmıştır. Öncelikle strain ve minimal parsiyel rüptür lehine değerlendirildi. Arka çapraz bağ olağandır. Quadriceps ve patellar tendonların sinyal intensiteleri ve kalınlıkları normaldir. Medial ve lateral kolleteral ligamanlarda sprain izlendi. Medial ve Lateral patellar retina kulumlarda parsiyel rüptür izlendi. Bu düzeylerde sıvı intensitesi gözlenmiştir. Eklem içinde ve suprapatellar bursada sıvı artışı izlendi. Suprapatellar bursada ve patella medialinde plika mevcuttur. Her iki menisküsün konumları, devamlılıkları ve sinyal intensiteleri doğaldır. menisküslerde yırtık görünümü saptanmamıştır. Diz eklemi çevresi yumuşak doku planlarında özellikle lateralde ödem izlendi. Öncelikle kontüzyo lehine değerlendirildi. Patellofemoral eklemde kartilaj ve subkondral kemik normal olarak izlenmiştir. Kesit alanına giren diğer kemik yapılara ait olabilecek patolojik sinyal değişikliği ayırt edilmemiştir. Çevre yumuşak dokular olağan görünümdedir. Radyolojik Kanı: ÖÇB’de strain ve minimal parsiyal rüptür MCL ve LCL’de sprain Medial ve lateral patellar retina kulumda parsiyel rüptür Eklem içinde ve suprapatellar plika Tibia lateral kondil ve fibula başında kontüzyo.

    Çıkan bu sonuçlara göre özel hastanedeki doktorum olay anında gelmiş olsaydın ameliyat olman gerekli derdim ama şu an itibarı ile olayın üzerinden 10 gün geçtiği için ameliyat olmana gerek duymuyorum çünkü bağlar yavaş yavaş yerine yapışacak fizik tedaviyle halledilebilir ama dezavantaj olarak bağlarla kemik arasında bir boşluk kalacak buda ileride aynı olayın tekrarlanmasına gebe olabilir dedi. İlaveten ameliyat olursan da sana kimse neden oldun demez değişik doktorlara danış istersen ona göre karar ver dedi. Peki, size göre tam olarak benim durumum nedir? Yani yan ya da iç bağlarımda mı bir yırtık var? Ve size göre ameliyat mı olmalıyım (futbol hayatımın devam etmesi için)? Bugün itibarı ile olayın üzerinden 12 gün geçti... Saygılarımla...

  • Kan Sulandırıcı Bir İlaç Kullanıyorum ve Hamile Kalmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

    Selam ben 25 yasında kalp hastası bir bayanım. Aort kalp kapağı değişti kan sulandırıcı bir ilaç kullanıyorum. Bebek sahibi olmak istiyorum ne yapmam nereye başvurmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

  • Uyurken Ağzımdan Su Geliyor ve Boğazımda Balgam Oluşuyor. Sebebi Ne Olabilir?

    Sayın hocam, 24 yaşındayım. Çocukluğumdan beri uyurken ağzımdan su gelmekteydi. Fakat 1,5 yıldır bu su kesildi ama her sabah boğazımda balgam oluşuyor ve bu balgamı atmakta çok zorlanıyorum. Şu ana kadar hiç sigara kullanmadım. Hastalığıma sebep olan şey nedir ve tedavi yöntemleri nelerdir? Şimdiden çok teşekkür ederim.

  • 2 Kere Hemoroid Ameliyatı Oldum Ancak Şikayetlerim Yine Başladı. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhabalar, ben 33 yaşında bir bayanım. 2 kere hemoroid ameliyatı oldum. 2. ameliyatı 3 yıl önce oldum. Şikayetim yoktu ama 1 ay önce yine makat bölgemde kaşıntı ve basınç olmaya başladı. Üstelik karın bölgemde huzursuzluk ve ağrılar oluyor. Acaba tekrarlamış olabilir mi? Ya da ne yapmam gerekiyor? Bir de son ameliyatımı yapan hoca, tekrarlarsa tekrar ameliyat olma dedi. Bana bir yol gösterir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

  • Belimden Kasıklarıma Doğru Ağrılarım Oluyor. Adetlerim de Düzensiz. Sebebi Nedir?

    Merhaba, benim yaklaşık 1 aydır, belimden kasıklarıma doğru yayılan bir ağrım oluyor. Ayakta çok durunca ve uzun süre oturup kalkarken bayağı hissediliyor. Fizikte herhangi bir şey bulunmadı. Bir de, uzun süredir adetlerim, bir öncekinin başlangıcından 7-8 gün önce başlıyor. Leke şeklinde geliyor ve 7-8 günü tamamlayıp oluyorum. 3 gün kadar sürüyor. Bir bağlantı olabilir mi acaba? Aydınlatırsanız sevinirim. Bu arada 45 yaşında ve 2 çocuk annesiyim. Teşekkürler.

  • Annemin Omuzunda Yırtılma Var ve Ağrıları Geçmiyor. Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, annem 78 yaşında. Uzun zamandır şiddetli omuz ve kol ağrıları çekiyor. Doktor omzunda yırtılma olduğunu ve yaşı itibarı ile ameliyat olamayacağını söylemiş. Bu ağrılarla yaşayacağını da eklemiş. Onca fizik tedavi olmasına rağmen geçmek bilmiyor. Özellikle gece yatakta ağrılarının şiddetlendiğini söylüyor. Volteren gibi ağrı kesicilerle geçici rahatladığını söylüyor. Lütfen herhangi bir çözüm söyler misiniz? Ne yapılabilir? Ağrıları geçer mi? Şimdiden çok teşekkürler.

  • Arkadaşım Şeker Hastası. Askere Gidebilir mi?

    Merhaba, arkadaşım genetik şeker hastası. Günde 2 kez insülin oluyor. Bu halde askere gidebilir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

  • Kızımın Boy Değerleri Yaşına Göre Uygun mu?

    İyi günler hocam; kızım 15 yaşında ve boyu; 155 cm, kilo; 50,0 kg. fakat yaşına göre çok kısa. Ne yapabilirim? Daha ne kadar uzayabilir? Boy uzatmak için kendi / evde yapa bileceğimiz birşey var mı acaba? Bir de boy uzatmak için bir kür buldum;

    • Bir çay kaşığı toz halinde olan çemen otu diğer adı boyotu olarak da bilinir.
    • Sızma zeytinyağı,
    • Bir çay kaşığı karabiber.

    Bu işe yarar mı? İşe yarar kürler ya da başka bir şey var mi acaba?

  • Bebeğimin İdrarındaki Kötü Koku Neyin Belirtisi Olabilir?

    4 aylık erkek çocuğum var idrarında koku var bu koku normal mi? Tetkik yaptırmaya gerek var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ederim.

  • 2 Yaşındaki Kızımda Kabızlık Sorunu Var, Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    2 yaşında kızım var ancak 2 gündür tuvaletini düzenli yapamıyor. Arada sancı oluyor ve ağlıyor. Ağrıdan kabız olabileceğini düşünerek hep sulu şeyler içirip yedirdim. Yağ bile içirdim ancak ağrı çok sıklaştı, bende eczaneden laman alıp bir tüpün yarısını yaptıktan 10 - 15 dakika sonra az bir şey yaptı. Ağrı halen devam etmekte tüpün yarısını da bir gün sonra tekrar yaptım az bir şey yaptı ağlaması ve sancısı devam ediyor, sorunu ne olabilir? Ben sabahları sütüne bıldırcın yumurtası katıyorum çiğ olarak bununla ilgili olabilir mi? İdrarında normalden daha keskin kokulu acaba neden kaynaklanıyor? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

  • Eşimde Meni Dışarı Çıkmıyor. Siz Ne Önerirsiniz?

    Doktor hanım benim eşimde meni dışarı çıkmıyor. Kendisine efedrin içinde olan ilaç verildi. Bu şekilde meni dışarı çıkar mı, aşılama yapılır mı, tüp bebekle mi sadece sonuca ulaşılır? Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla.

  • Bebeğimin Gözüne İlaç Damladı, Nasıl Bir Sorun Oluşur?

    2,5 aylık bebeğime iburamin cold içirirken gözüne damladı. Bol kaynayıp soğumuş suyla sildim. Acaba gözüne bir zarar verir mi ve görme kaybı yaparmı?  Cevap verirseniz sevinirim.

  • Bir Kadın Hamileyken, İlişkiye Girerse İkinci Bir Bebek Olur mu?

    Merhaba, sorum şu; bir kadın hamileyken cinsel ilişkiye girerse ve erkek kadının içine boşalırsa, tekrar ikinci bir bebek olur mu? Ayrıca, yaz olsun kış olsun, gece yatarken çok aşırı terliyorum. Sakıncası ne olabilir?

  • Gaitada Kan ve Akıntı Olmasının Kanserle Alakası Olabilir mi?

    Selam, büyük abdestimde akıntı ile kan karışık bir sıvı geliyor. Bazen de midemde sancılar oluşuyor. Dahiliyeye gittim, tüm kan tahlillerimi ve gaita tahlilimi de yaptığım halde bir şey çıkmadı. Kanserle bir alakası olabilir mi? Ne yapmalıyım, hangi bölüme gitmeliyim?

  • Yürümeye veya Koşmaya Başladıktan Sonra Kaval Kemiğimde Sızlama Oluyor. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, yürümeye veya koşmaya başladığım anda yaklaşık 1 km yol kat ettikten sonra kaval kemiğimde sızlama başlıyor ve sanki içerisinden şişiyormuş gibi hissediyorum. Daha sonra bu sızlama şiddetleniyor ve yavaşlamak veya durmak zorunda kalıyorum. Ben yaklaşık on yıldır Askeri Personelim ve son zamanlarda başladı bu olay. Sorunum ne olabilir?

  • 6 Haftalık Hamileyim Ancak Sadece Kese Görünüyor. Her Şey Normal midir?

    Merhaba doktor hanım, ben 6 haftalık hamileyim. Yalnız şu anda sadece kese gözüküyor ve bu da beni biraz korkuttu. Sizce her şey normal mi gidiyor? Sorumu yanıtlarsanız sevinirim.

  • Annem Menopoza Girdi Ancak Bazen Lekelenmeler Oluyor. Ciddi Olabilir mi?

    Merhaba, annem 52 yaşında, 3 yıl önce menopoza girdi. O dönemde rahim duvarı kalınlaşması vardı ve tedavi gördü. Zaman zaman tek seferlik lekelenmeler olduğunu söylüyor. Aynı zamanda hastalıklara çok kafasını takıyor, sürekli bir şeylerin belirtisi olduğunu söylüyor. Bu lekelenmelerin ciddi bir hastalık belirtisi olabileceğini biliyorum ama daha basit bir hastalık belirtisi de olabilir mi? Teşekkürler.

  • Baş Dönmelerimin Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, 2 gün önce sabaha karşı baş dönmesiyle uykudan uyandım, bir müddet devam etti. Ayağa kalktığımda bir şey yok, başımı yukarı kaldırdığımda baş dönmem oluyor. Panik atak rahatsızlığımdan dolayı doktora da gidemiyorum. Tansiyonum normal. Bunun sebebi ne olabilir? Ne yapmalıyım?

  • Panik Atak Tedavisi Görüyorum ve Şeker Hastasıyım. Ne Tür İlaç Önerirsiniz?

    Merhaba, yaklaşık 4 yıldır panik atak tedavisi görüyorum, fakat  % 40 iyileşme oldu diyebilirim. Sabah akşam 100 mg kullanıyorum. Bunun yanında Sülpir kullandığım zamanlar çok iyiydim. Fakat ablam göğüs kanseri olduğunu söyleyince bıraktırdılar. Seroquel XR 50 mg verdiler. Ayrıca şeker hastasıyım. Bu ilaç değerlerimi iyice yükseltir mi? Göğsümdeki daralma hiç dinmiyor. Bunun için bana ne tür ilaç önerirsiniz?

  • 2,5 Yaşındaki Oğlum Canı Yandığında Ya da Ani Hareketler Sonucu Bayılıyor, Çocuğumun Nesi Olabilir?

    Merhaba benim 2,5 yaşında bir oğlum var ve doğduğunda canı yandığında ya da ani hareketlerde birden olduğu yere yığılıp kalıyor. Beyin tomografisi çektirdik bir şey çıkmadı. Sinirsel olabilir dendi, notropil şurup verildi. Bir süre kullandık kestik üzerinden 1 yıl geçti ama pazar gecesi çocuğum yine kendinden geçti. Kollarımda cansız nefes almıyor hiç bir şeye tepki vermiyor, ölü gibi. Balkona çıkarttık kendine geldi bir ara boş baktı, sonra ağlamaya başladı sustu ve gidip oynamaya başladı. Çocuğumun nesi var nereye gitmeliyim ne yapmalıyım? Ne olur yardımcı olacak birine yönlendirin.

  • Bebeklerde Ayakların İçe Doğru Dönük Olması Düzelebilecek Bir Rahatsızlık mı?

    Merhabalar, benim 1 yaşında bir oğlum var ayakları içe doğru dönük. 4 ay alçıda kaldı, 2,5 aylıkken ameliyat oldu. Şimdi cırt cırtlı bot giyiyor fakat sol ayağında içe dönüklük hala var. Doktorumuz yürümeye başladıktan sonra ayakkabıya geçeceğiz dedi. O dönüklük düzelir mi? Oğlumu öyle görmeye dayanamıyorum. Ne yapmamızı önerirsiniz?

  • Doğum Kontrol Hapını Bıraktım Ancak Kanamam Devam Ediyor. Bu Normal mi?

    Merhaba, ben Yasmin adlı bir doğum kontrol hapı kullanıyordum. Adetimin ilk günü başladım, 15 gün kullandım, adetimin bitiminden 2 gün sonra leke gelmeye başladı. 3 gün önce hapı bıraktım, ancak hala kanamam devam ediyor. Bu durum normal mi? Şimdiden teşekkür ederim.

  • 2,5 Yaşındaki Oğlumun Kalp Sorunları ve Oluşan Büyümenin Ona Ne Gibi Kötü Etkileri Olur?

    Benim 2,5 yaşında bir oğlum var. 1 sene önce görüntüde bir sorun yokken normal bir kontrole götürdüm. Kalbinde minimal düzeyde mitral valf prolapsusu ve yine minimal düzeyde mitral yetersizlik olduğu söylendi. Bunun gelişmesine etkisi nasıl olur? Spor yapabilir mi? Tedavisi için yapılabilecek herhangi bir şey olabilir mi? Ayrıca geçen ay grip oldu. Domuz gribi olabilir diye doktoru akciğer röntgeni istedi. Röntgende kalpte büyüme normal sınırların üst değerinde diye rapor çıktı. Bunun tehlikesi nedir? Kalpte büyüme varsa çocuklarda bunun belirtileri nelerdir? Şimdiden ilginiz için teşekkürler, saygılar.

  • Çabuk Yorulan ve Nefes Almada Zorluk Çeken Birinin Ne Gibi Hastalıkları Olabilir?

    Merhaba, bir tanıdığımızın rahatsızlığını size danışmak istiyorum. Kişi; çabuk yorulma, nefes almada güçlük çekiyor. Kalp grafisini çektirmiş ancak hekimi herhangi bir sorun görmemiş, midesi için şurup vermişler, ondan da bir fayda görememiş. Kişi heyecanlanma ve kalp çarpıntısı hissediyor. Başka bir doktora gitmiş oda midesi için hap vermiş ve 3 ay kullanmasını istemiş. Biraz rahatladığını ancak rahatsızlığının tam anlamıyla geçmediğini söylüyor. Bu konudaki tavsiyeleriniz ne olabilir. Yardımcı olabilir misiniz?

  • 3,5 Yaşındaki Oğlumda Burun Tıkanıklığı Var, Bu Sorun Neden Kaynaklanıyor Olabilir?

    Sayın Savaş Bey, benim 3,5 yaşında bir oğlum var. Bir haftadır burun tıkanıklığı var ve uyuyamıyor. Ağız açık ve horlama yapıyor. Pazartesi günü Kulak burun boğaz doktoruna götürdüm muayene etti ve bize Otrivine Pediyatrik sprey verdi. Fakat problem çözülemedi ve salı akşamı oğlumu acile götürmek zorunda kaldım. Gece uyurken ağızdan nefes aldığı için öksürük geldi ve bir parça balgam kustu. Orada akciğer grafisi çekildi, boğazlar için antibiyotik verildi ve eve geldik. Fakat 2 gün sonra antibiyotik yan etki yaptı ve kesmek zorunda kaldım. Bu defa kendi çocuk doktoruna götürdüm. Boğazlar biraz tahriş olmuş. Sudafed şurup, Nasonex burun spreyi, Azitro şurup ve eczanede yapılma bir burun damlası yazdı. 2 gündür kullanıyorum fakat çok fazla bir değişiklik yok. Dün akşam ilaçlarını içtikten sonra 2 parça çikolata yedi ve sabah ayakları komple kabarmıştı. Tavagil şurup verdim (alerji için) ve kızarıklıklar geçti. Bu hafta içerisinde burun röntgeni çektirmek istiyorum. Sizce bu burun tıkanıklığı neden kaynaklanıyor olabilir ve ne yapmalıyız? Cevabınızı bekler, iyi çalışmalar dilerim.

  • Kızlık Zarı Ameliyathanesiz Bir Ortamda Açılabilir mi?

    Merhaba, her jinekolog, kızlık zarını bölgesel uyuşturma ile özel muayenehanelerinde, ameliyathanesiz bir ortamda açabilir mi ya da genişletebilir mi? Cevabınızı bekliyorum.

  • Hipotiroid Hastasıyım ve İlaç Kullanıyorum, Bu Sebepten Dolayı mı Hamile Kalamıyorum?

    Merhaba. Benim sorum tiroid ile ilgili olacak. Hipotiroid hastasıyım, testlerimi yaptırıyorum ve levotiron kullanıyorum günde bir tane şeklinde sabahları alıyorum. Bir kızım var 2. Hamileliği düşünüyorum fakat hamile kalamıyorum. Bununla ilgisi olabilir mi? Jinekolojik olarak bir sorunum olmadığı söylendi. Ne yapmam lazım? Teşekkür ederim.

  • Kızlık Zarımın Yırtılmadığını Düşünüyorum, Bu İşlemi Nasıl Yaptırabilirim?

    Merhaba 8 aylık evliyim ve ağrılı ilişki yaşıyorum. Kızlık zarımın açılmadığını düşünüyorum, hiç doktora gitmedim. Bölgesel uyuşturma ile açıldığını okudum internetten. Her kadın doğum uzmanı bunu yapar mı ve bu işlem ameliyathanede mi yapılır yoksa özel muayenelerde de yapılır mı? Emekli sandığına bağlıyım ücreti ne olur? Lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum.

  • Eşimin Uyurken Titreme Problemi Var. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, eşimin uyurken normal olmayan titreme problemi var. 5 dakika sürüyor. Daha önce kanına iltihap karışmış romatizmaya yakalandım demişti. Sebebi romatizma mıdır, yoksa başka bir şey olabilir mi?

  • Oğlumun ASO Değeri Yüksek Çıktı, Bu Durup Kalp Kapağına Zarar Verir mi?

    Merhaba oğlum 15 yaşında 5 ay önce ASO’su 1200 çıktı. Ayda bir deposilin kullanıyor 6.aydan sonra tekrar test yaptırmak gerekir mi? Ayaklarında ağrılar var birde b12 düzeyi düşük. Bu durum kalp kapağına zarar verir mi?

  • Antibiyotik Kullanmış Olmam Kürtaj Olmama Engel midir?

    17+5 günlük hamileyim, hamileliğimden haberim yoktu. Kürtaj yaptırmak istiyorum, evli değilim, bu ara ilaç antibiyotik almıştım, kürtaj olabilir miyim? Benim sağlığımla ilgili bir problem olur mu?

  • Eşimin Muayenesinde Canlı Sperme Rastlanmadı. Çocuğumuz Olabilir mi?

    Merhaba, ben 25 yaşında, 5 yıllık evliyim. Eşime ilkokulda yapılan kontrolde inmemiş testis teşhisi konulmuş. Çocuğumuz olmadığı için eşimin muayenesinde canlı sperme rastlanmadı. Ameliyat önerildi. Ameliyat sonrası da canlı sperm tespit edilemedi. Çocuk sahibi olmamız mümkün mü? Mümkünse ne yapmamız lazım?

  • Annemin Sedimantasyon Değeri Yüksek Çıktı, Bu Hangi Rahatsızlığı Gösterir?

    Annemin Kanı 8.1 ve demiri de düşük tam olarak hatırlamıyorum. Ve kan tahlilinde sedimantasyon değeri 105 çıktı. Ben sedimantasyonu araştırdığımda da pek iç açıcı şeyler yazmıyordu. doktor dışkı tahlili istemiş ve sonucuna göre bir şey söyleyecekmiş. Sizce annemin rahatsızlığı ne olabilir? 100 ün üzerinde olması çok önemli mi nasıl bir hastalık olabilir? Lütfen cevaplayabilir misiniz?

  • Koltuk Altındaki Beze Kanser Riski Taşır mı?

    Merhaba, eşimin sol koltuk altında, 10 sene öncesinde fındık kadar olan bir beze vardı. Şimdi ise bu, eşimin avucunu doldurur vaziyette. Fakat 1 aydır da hafif başlayan, şimdi ise daha şiddetli olan bir ağrı var ve eli şişti. Eşim şimdi çok korkuyor, kanser olabileceğini düşünüyor. Sağlık güvencemiz yok. Acaba bu koldaki şiddetli ağrı ve elin şişmesi, o koltuk altındaki bezeye mi bağlıdır? Yoksa kanser riski mi vardır?

  • Doğumdan Sonraki Son 7 Aydır Adetim Düzene Girmedi, Ne Yapmam Gerekir?

    Merhaba benim 15 aylık kızım var. Doğumdan sonra son 7 aydır adet görüyorum. Fakat hala düzene girmedi. 7 aydır devamlı gününden 1hafta önce oluyordum. Bu ay gecikti ve hala adet olmadım. Nedeni ne olabilir acaba, stres ve sinir yapabilir mi? Çok fazla sıkıntı içindeyim. Teşekkür ederim.

  • Kollarımdaki Uyuşmanın Sebebi Sigara Olabilir mi?

    Merhaba, bu aralar çok sıklıkla her gece 2 kolumda da uyuşma oluyor. Uyuşmalarda sanki kollarım donmuş gibi uyanıyorum, çok korkuyorum. Acaba sigara kullandığım için mi oluyor? Genellikle fazla sigara içtiğim geceler olduğunu fark ettim. Bir ara sigaraya ara verdim, o aralar olmadı. Ne yapmam gerekir?

  • Hamileyim, Karın ve Kasık Bölgemde Oluşan Kasılmaların Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar hakan bey ilk 2 ayını sizin muayenenizle geçirmiştim çok memnumdum ama hastane açısından bırakmak zorunda kaldım. Sorum; karnımda ve kasık bölgemde çok ağrı verici kasılmalar oluyor nedenleri neler olabilir? İyi günler.

  • Eşimin Dudağında Ağrı Var ve Dişine Vuruyor. Sorun Ne Olabilir

    Merhaba, eşimin dudağının hemen altında bir acı oldu ve bugün şiddetlendi. Özellikle bastırınca çok acıdığını ve ağrısının dişine vurduğunu söylüyor. İçten bir sivilce olabilir dedik ama öyle bir şeye de benzemiyor. Sizce sorun ne olabilir?

  • Eşim Bu Ay Adet Görmedi ve Akıntısı Var. Sebebi Ne Olabilir?

    İyi günler, eşim bu ay adet görmedi ve çok yoğun akıntısı var. Günde bazen 3 kez ped kullanıyor. Akıntı bazen yeşilimsi bir renkte ve kokulu oluyor. Korunduğumuz halde kendisi hamile olduğunu düşünüyor ve doktora gitme önerilerimi reddediyor. Sorunu ne olabilir? Bir de kendisi jinekoloğa gitmekten çok utanıyor. Bu önyargısını kırmak için ne yapabilirim? Teşekkürler.

  • İki Senedir Korunmadığım Halde Hamile Kalamıyorum, Sizce Sorun Ne Olabilir?

    Hamile kalmak istiyorum, iki senedir eşimle korunmuyoruz. İzmir kadın doğum uzmanına gittik. Lakin yapılan testler sonucu hiçbir şekilde bir rahatsızlık saptanamadı, her şey normal eşim ve benim tarafımda. Sadece bende biraz üşütme çıktı sizce sorun ne olabilir?

  • Asitli İçecekler İçtiğimde, Ertesi Gün Ağrı Çekiyorum. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben bira içtiğim zaman veya kola, fanta içtiğim zaman göbek deliğimin 10 cm kadar alt tarafı ya da penisimin 10 cm kadar üst tarafı ertesi gün ağrıyor. Bu rahatsızlığımla ilgili hiç doktora gitmedim. Yakınlarım bağırsaklarında kızarıklık, yara, iltihap olabilir dedi. Bir de ayaklarımı üşütüyorsam, bunun üzerine karnım şişiyor ve 2 gün acıyla evde yatıyorum. Lütfen bir fikir verir misiniz? Teşekkür ederim.

  • Belimdeki Ağrı İçin Ne Yapmamı Önerirsiniz? Hamile Kalmak İçin Engel Teşkil Eder mi?

    Merhaba, yaklaşık 4 aydır belimde ağrı var. Radyoloji uzmanı, Trigger Point dedi, ortopedi uzmanı Steroid enjekte etmeyi uygun gördü. Fakat ağrılar devam ediyor. MR çektirdim, Dural Ektazi dendi ve bir tedavisi veya ameliyatı yok diye eklendi. Haftanın 3 günü spor yapıyorum ve buna bağlı olarak ağrılarım artıyor. Hareketlerime kısıtlama getirmeli miyim, bu durum daha kötüye gider mi? Bir de 3 yıllık evliyim ve hamile kalmayı düşünüyorum. Bu bir sorun teşkil eder mi?

  • 1 Yıldır Ayaklarım Hiç Isınmıyor. Ne Yapmalıyım?

    45 yaşındayım. Son 1 yıldır ayaklarım buz gibi. Ancak sarıp sarmaladığım zaman ısınıyor. Tansiyon ilacı kullanıyorum. Sağlık ocağındaki doktor, damar problemi olabilir dedi. Tanı nedir, hangi branşa gitmeliyim?

  • Vajinal Bölgemde Et Benleri Var. Bunlar Ne Olabilir?

    Merhaba, benim vajinal bölgemde et beni şeklinde kahverengi kabarıklıklar oluştu. Doktor patolojiye gönderdi ve seboreik keratoz çıktı. Rahim ağzı kanseri aşısını oldum. Bu benler hamileliğimde arttı, ama her çıkan yakıldı. Bunlar kondilom mudur? Yoksa seboreik keratoz ayrı bir şey mi? Şimdiden teşekkürler.

  • Mastürbaston ve İlişki Sırasında Boşalamadığım Zaman Bel Ağrısı Yaşıyorum. Sorun Ne Olabilir?

    İyi günler, uzun süre mastürbasyon veya ilişki ile boşalmadığım zamanlarda şiddetli bel ağrısı yaşıyorum. Bir bağlantısı var mı, yoksa benim sorunum farklı olabilir mi?

  • Kulak ve Yüzümde Ağrı ve Kaşıntı Var. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, 3 gün önce çenemin yanında ve kulağımda kaşıntı oldu. Sonra kulak bölgesinde ağrı ve sol yüzümde kaşıntı, karıncalanma oluştu. KBB ye gitttim, kulakta sorun yok dendi. İlaç yazdı, geçmezse gelmemi söyledi. Neticeyi anlamak için cildiyeye gittim. Zone olabilileceği söylendi. Sinirlerden dolayı olabilir dedi. Fazla soğuğa çıkmamamı söyledi. Acaba teşhisler doğru mu? Neden yüzümde ağrı ve karıncalanma var?

  • Annemin Omzunda Yırtılma Var ve Çok Ağrı Çekiyor. Ağrıları Geçer mi?

    Merhaba, annem 78 yaşında. Uzun zamandır şiddetli omuz ve kol ağrıları çekiyor. Doktor omzunda yırtılma olduğunu ve yaşı itibarı ile ameliyat olamayacağını söylemiş. Bu ağrılarla yaşayacağını da eklemiş. Onca fizik tedavi olmasına rağmen geçmek bilmiyor. Bu durumuna kendisi çok üzülüyor. Özellikle gece yatakta ağrılarının şiddetlendiğini söylüyor. Volteren gibi ağrı kesicilerle geçici rahatladığını söylüyor. Lütfen herhangi bir çözüm söyler misiniz? Ne yapılabilir? Ağrıları geçer mi? Şimdiden çok teşekkürler.

  • Oğlumun Yastığında Kan Lekesi Vardı, Bu Neden Olmuş Olabilir?

    Oğlum 10 yaşında. Bu sabah kalktığımda yastığında (muhtemelen ağzından gelmiş) kan lekesi vardı. Yoğun değil de tükürükle karışık. Neden olabilir acaba? Bir de geçen hafta süt dişi çıktı daha doğusu kendi çekti. Fakat yara iyileşmişti. Ayrıca ağzında aft çıktı. Bilgilendirseniz sevinirim.

  • Tansiyonum Bağırınca Çok Yükseliyor, Kontrol Altına Almak İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba. Ben 36 yaşındayım 1 senedir tansiyon yüksekliği nedeni ile co dıovan 80 kullanıyorum. Muayenelerde kalp ve damarlarda bir şey çıkmadı. Normalde de ben bağırınca tansiyonum çok yükseliyor. Şakaklarımın sertleştiğini ve kasıldığını hissediyorum. İlaç kullanınca 9,5-14 gibi oluyor tansiyon. 20 gündür ilaç alamıyorum şu an küçük 12 büyük 18. Şunu da söylemek gerek benim eskilerde de kendimi çok iyi hissettiğimde tansiyonum küçük 9,5 ten aşağı düşmezdi. Boyunda ağrı yok ama kireçlenme olabilir çevirince çatı çutur ediyor. Muhtemelen kireçlenme var. Kalp doktoruna gittim efora girdim kendi isteğimle, her şey çok iyi geçti kolesterol de ama tansiyon kızınca bağırınca çok çıkıyor bir daha da inmiyor. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.

  • Kasık Ağrısının Kaynağı Ne Olabilir?

    Merhaba, benim yaklaşık 1 aydır belimden kasıklarıma doğru yayılan bir ağrım oluyor. Yalnız ayakta çok durunca ve uzun süre oturup kalkarken bayağı hissediliyor. Fizikte herhangi bir şey bulamadılar. Bir de uzun süredir adetlerim yaklaşık bir öncekinin başlangıcından 7-8 gün önce başlıyor. Leke şeklinde geliyor ve 7-8 günü tamamlayıp oluyorum. 3 gün kadar sürüyor. Bir bağlantı olabilir mi acaba? Aydınlatırsanız sevinirim. Bu arada 45 yaşında ve 2 çocuk annesiyim.

  • Oğlumun Alerjisi Olduğu Söylendi, Acaba Özel Bir Tedaviye Gerek Var mı?

    Merhaba, geçenlerde oğlumun alerjisi ile ilgili doktora gittik. Test yapıldı ve ev akarlarına, toza karsı aşırı derecede alerjisi olduğu çıktı. İş tedaviye gelince doktor herhangi bir tedavi uygulamama ilaç vermeme gerek var mı? Çok rahatsızlığı var mı diye sordu. Çok sık hapşırdığını, burnunun aktığını ve tıkandığını söyleyince önce air adlı 5mg haptan verdi 3 ay kullansın dedi. Benim merak ettiğim bu tedavi yeterli mi acaba? Çünkü alerjilerin ileride astıma yol açtığı söyleniyor. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

  • Oğlumda Özgüven Eksikliği ve Agresiflik Mevcut, Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, oğlum 12 yaşında 7.sınıfa gidiyor. ergenlik donemi mıdır bilemiyorum oldukça agresif hareketlerde bulunuyor. Bir şeyi yanlış yaptığında veya istemediği herhangi bir şey olduğunda ellerini başının arasına alıyor sık nefes almaya başlıyor, titriyor v.b. söylediklerime aksi cevaplar veriyor. Bir de özgüveni yok. Bir şeyi gözünde büyütüyor ben yapamam kabiliyetim yok, anlamıyorum diyor. Kimsenin kendisini sevmediğini söylüyor. Yani şöyle çok samimi olduğu bir arkadaşı yok. Sizden ne yapmam gerektiği hakkında ve oğlumun durumu hakkında bilgi alabilir miyim? Bir de bu durum geçici mi acaba? Çok teşekkürler...

  • Parmaklarımda ve Ayak Tabanımda Beyazlama ve Uyuşma Oluyor. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, ben 34 yaşında, 18 aylık çocuklu bir bayanım. Hamileliğim sırasında sağ küçük parmak tırnağımın yanında bir morluk oluştu ve doktor Raynaud teşhisi koydu. Fakat son 3 aydır, bütün parmaklarımda ve ayak tabanımda beyazlama ve uyuşma oluyor. Bacak kıllarımda dökülme oldu. Sebebi ne olabilir? Buerger hastası olabilir miyim?

  • 2 Bebeğimi de Karnımda Kaybettim. Kan Pıhtılaşması Olan Hamileler Neler Yapmalıdır?

    Merhabalar. Ben ilk bebeğimi 8 aylıkken karnımda kaybettim. 2. bebeğimi de 3 aylıkken karnımda kaybettim. 2. bebeğimi kaybettikten sonra tedaviye girdik. Benden bir takım tahliller istendi. Hepsini yaptırdım. sitogenetikte bir şey çıkmadı. Yalnız kan pıhtılaşması çıktı. Şimdi daha yeni 3. kez hamileyim. Doktora daha gitmedim. Aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum. Gebeliğinde kan pıhtılaşması olan hastalarınızda ne gibi tedavi öneriyorsunuz. Beni aydınlatırsanız sevinirim. Kolay gelsin. Teşekkürler.

  • 3 Aydır Adet Olamıyorum. Doktora Gitmeden Sebeplerini Öğrenebilir miyim?

    Selamlar ben 21 yaşında üniversite öğrencisiyim. Bu sene sivastan İstanbul gelmiş bulunmaktayım. İstanbul’ a geleli üç ay oldu ve ben üç ay boyunca regl olamadım. Bu sorun vücudumda şişkinlik olmasına, kilo almama sebep oldu. İki yıl öncede beş ay boyunca olamamıştım ama yazın olunca olmaya başladım. Doktora gitmeden önce ne deneyebilirim, sebepleri ne olabilir?

  • İnsülin Hastasıyım ve Ereksiyon Sorunu Yaşıyorum, Kime Başvurmalıyım?

    Merhaba; İnsülin kullanan şeker hastasıyım. 41 yaşında ve bekârım. 4 ay kadar önce başlayan rahatsızlığım şöyle; Penisim ereksiyon haline çok zor geliyor ve yukarıya doğru kıvrılmakta. Üroloji doktoruna gittim. Evicap 400 günde 1 ad. verdi 3 ay sonra ereksıyon halinin fotoğrafını da çekerek getir dedi. Fotoğraflardan sonra peyroni olduğunu ancak hastalığın yeni olduğu için ilaç tedavisi uygulayacaklarını söylediler. Üç ay daha Evicap 400 bu kez günde sabah 2 aksam 2 olmak üzere 4 adet verdiler. Üç aylık süre dolmak üzere ama ne ereksiyon (sertliğinde) ne de ereksiyon halindeki eğik şeklinde düzelme olmadı. Eskiyle karşılaştırdığımda sanki biraz daha ufalmış ve incelmiş gibi. İzmir’de yaşıyorum. Rahatsızlığım ile ilgili özellikle bu konuda ihtisas yapmış olan bir hastane ya da doktor adı vermeniz mümkün müdür? Yardımlarınız için teşekkürler.

  • Yüzümdeki Kızarıklık ve Kaşıntının Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, benim yüzümde aniden kaşıntı ile birlikte kızarıklık oluyor. Bu kızarıklık madeni para büyüklüğünde ve kaşıntısı da dayanılmaz. Kızarıklık yaklaşık 1 saat sonra geçiyor, yerinde küçücük bir sivilce kalıyor fakat çok rahatsız edici değil, belli olmuyor. Bunun nedeni ne olabilir?

  • Kalbimdeki Ağrının Sebebi Ne Olabilir?

    Selamlar, 2 gündür kalbimde ağırı var. Bu ağırı sanki kalbimi avucuna alıp sıkıyorlarmış gibi. Ara sıra derin nefes alıp verirken de hissediyorum. Oturduğum zaman biraz rahatlıyor. Sorun ne olabilir?

  • Gözümle İlgili Sorunum İçin İğneyle Tedaviye Başlandı, Sizce Ne Yapılmalı?

    Ben 20 yaşında bayanım 1,5 yıl önce guatr zehirli ameliyatı oldum. Ameliyattan 2 ay sonra gözümün tekinde dışarı doğru ilerleme oldu. Göz kapağım çekildi gözümü kapatamaz hale geldim bunun için birçok doktora fakültelere gittim kortizon kullandım az bir gerileme oldu daha sonra başka bir doktor iğne vurarak tedavi etmeye başladı iğne vurmak doğru mudur? 2 kez vurundum ama belirli aralıklarla gözlerimin üstü şişiyor ve bir kaç gün içinde açılma oluyor. Gözümde iğneden öncede böyleydi şişmeyle belirti veriyordu şuan yine şişme oldu hocam sorum ne yapmalıyım? İğne doğru bir tedavi midir? Bana zararı olur mu, böyle oldukça iğneye mi başvurulmalı, hep böylemi devam edecek iyileşmeyecek mi? Yardım edin şimdiden teşekkürler.

  • Haşimato Hastasıyım. Neler Önerirsiniz?

    İyi günler, haşimato hastasıyım. 51 yaşında bir bayanım. Seyehate çıktığım zamanlar ve sinirlendiğim zamanlar, 1-2 gün sürekli uyuyorum ve ayrıca bunun yanında aşırı şişkinliğim oluyor. Bacaklarımda küçücük kanama odakları ve tırnaklarımda da aşırı kırılma, yumuşaklık var. Bu şikayetler haşimato ile mi ilgili? Çok teşekküerler ederim.

  • Dizlerindeki Ağrıdan Dolayı Anneme Ameliyat Olmasını Söylediler, Siz Ne Önerirsiniz?

    Sn. Hocam. Annem 62 yaşında ev hanimi olup memlekette yaşamaktadır. Dizlerinde ağrılardan dolayı artik yürüyemeyecek duruma gelmiştir. Geçen yıl Kemik Hastalıkları Hastanesine Ortopedi servisine muayene olmaya getirdik. Film ve tetkiklerden sonra; diz kapaklarının sürtünmeden dolayı aşındığını, sıvı kaybı olduğundan dolayı yürümede zorlandığını, acilen ameliyat olması gerektiğini bildirdiler. Annem korktuğu için, ameliyat olmaya ikna edemedik. Ayni zamanda Samsun Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde de acilen ameliyat olmalı diye aynı teşhisi koyuyorlar. Henüz ameliyat olmadı. Neticede annem yürüyemeyecek duruma geldiği için ameliyat olmaya ikna oluyor. Sizin bir tavsiyeniz olabilir mi? Teşekkürler.

  • Ayak Bileklerimdeki Yaraların Etkin Bir Tedavisi Var mı?

    Merhaba, ben 31 yaşındayım. 10 yıl önce derin ven trombozu tanısıyla tedavi gördüm. Yaklaşık 5 yıl önce de her iki ayağımda bilek çevresinde yaralar oluştu. Bu ara ara devam etti. Hastanede pansuman ve iğne tedavisi gördüm, iyileşti. Ancak benim en büyük endişem bu iyileşen yaraların tekrar nüksedecek ihtimali olması. Bu durum psikolojimi de olumsuz yönde etkiliyor. Sorum şu ki; bu venöz yaraların daha etkin bir tedavisi gelişti mi? Bu tür yaraların tekrarlanmaması için bir tedavi şekli var mı? Cevabınızı en kısa zamanda bekler, saygılar sunarım.

  • 6 Yaşındaki Oğluma Yemek Yediremiyoruz, Ne Gibi Bir Sorunu Olabilir?

    6 yaşında bir oğlum var çok ciddi boyutta yeme sorunu var. Annesi yemek zorla yedirmese asla yemek istemez bir gün açlıktan öleceğinden korkuyoruz ve yaşıtlarına göre en az 5 kilo daha zayıf acaba nasıl bir sorunu olabilir?

  • 6 Aydır Geceleri Uykumdan Serçe Parmağım Uyuşmuş Bir Şekilde Kalkıyorum, Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba bundan 6 ay önce başladı şikâyetim. 29 yaşındayım ve 6 yıldır bilgisayar başında çalışıyorum. Geceleri uykumdan sağ serçe parmağım uyuşmuş halde kalkıyorum. Bu uyuşukluk bazen yüzük parmağıma da yayılıyor. Elimi bir süre sallayınca uyuşukluk geçiyor ama beni geceleri acayip rahatsız ediyor. Kolumu düz bir şekilde uzatarak yattığımda problemim olmuyor. Elimde bir güç kaybı yok şimdilik ama gece uyuşmaları beni huzursuz ediyor. Özellikle bazı geceler daha şiddetli oluyor stresle bir bağlantısı olabilir mi? Teşekkürler.

  • Çarpık Bacak Egzersizle Düzeltilebilir mi?

    Merhaba Hocam. Çarpık bacak problemini düzeltmek ya da düzgün görünümünü sağlamak için bir yöntem var mıdır? Egzersizlerle düzeltme olabilir mi?

  • Geğirme Bir Hastalığın Belirtisi Olabilir mi?

    İyi günler hocam. Annem dört gün önce mide bulantısı ile uyandı istifra yoktu ama mide ağrısı çoktu. Bir günde mide bulantısı geçti, yalnız üç gündür çok sık geğirme şikâyeti var. Bu kadar fazla geğirme herhangi bir hastalığın belirtisi olabilir mi? Şimdiden teşekkürler...

  • Çocuğumda Sarılık Vardı ve Tedavi Gördü, Hala Bir Sorun Olabilir mi?

    05.09.2009 da bir çocuğum oldu. Ama sarılık var denildi hastanede 2 gün yatırıldı. Sarılığı 18 değerlerindeydi 16 ya düşünce taburcu edildik. Şimdi çocuğum 43 günlük oldu acaba çocuğuma ne yaptırmalıyım, normal mi, sizce ne yapmalıyım? 3 sefer de 10 gün arayla muayeneye gittim normal denildi. Teşekkür ederim.

  • 6 Ay Önce İdrar Yolu İle İlgili Bir Mikrop Kaptım, Nasıl Bir Tedavi Uygulanmalı?

    Ben 6 ay önce mikrop kaptım ve bu mikrop mesanede kronikleşmiş dedi doktor iğne ve hap verdi. 2 ayrı doktorda aynı ilaçları verdi. İlk zamanlarda çok şiddetli ağrılar çektim penis, ucunda mesanede ve böbreklerimde şimdi zaman zaman bu ağrıları çekiyorum sanki ne zaman kabız olsam bu ağrıları hissediyorum. İnternette idrar yolları enfeksiyonu, makatta iltihap yapabilir okumuştum acaba böyle bir şey olabilir mi? Eğer bu mikrop kronikleşmişse nasıl bir tedavi uygulanır? Ben gemiciyim bu mikrobu Çin’de kaptım orda doktora gittiğimde idrar tahlilinde bir şey çıkmadı, kan tahlili yapınca çıktı. Türkiye’de kan ve idrar tahlili yaptırdım lökosit 6 çıktı. Fakat sonra sadece idrar tahlili yaptırdım lökosit 5 çıktı. Bu konuda bilgi almak istiyorum saygılarımla.

  • Hepatit B Olmuşum ve Yakında Evleneceğim, Ne Gibi Sorunlar Yaratır?

    Merhabalar. Benim sorum hepatit b ile ilgili. 3 yıl önce korunmasız cinsel ilişkim oldu. Yakında evlenmeyi düşünüyorum bir hastalık var mı diye testler yaptırdım. Bende hepatit b olduğunu söylediler. Bunun ilgili detaylı bir araştırma yapmak için hangi bölüme tedavi olmalıyım. Bu hastalık evlenmeme engel mi? Bu hastalığı tedavi yöntemiyle atlatabilir miyim? Hepatit b olduğunu söyleyen doktor vücudun dirençliymiş vücudun gerekli aşılamayı yaptığını söyledi. Bu söylemle ne demek istedi? Saygılarımı sunarım.

  • Colchicum İsimli İlacı Düzenli Olarak Alınmaması Bir Sorun Yaratır mı?

    İyi günler. Colchicum isimli ilacın günde 3 kez alınması tavsiye ediliyor. Bu 3 defanın arasında tam olarak 8 saati geçirmek gerekiyor mu? Bazen denk gelmeyip 7 saatte alınırsa faydası azalır ya da risk oluşturur mu? Antibiyotikler gibi içilme saatine özen mi gösterilmeli? Şimdiden teşekkürler.

  • Genital Bölgemde Ufak Siyah Bir Şişlik Var, Ne Yapabilirim?

    Merhabalar, aylardır genital bölgemin sağ üst kenarı bacakların belle birleştiği kısma doğru olan yerde, ufak bir siyahımsı kıl batması gibi bir şey görmüştüm ve dokunduğumda içinde ufak bir sertlik hissi vardı. Aylardır hala o şekilde duruyor bir ara dokunduğumda şişlik elime geliyordu fakat şimdi yok. Ama o siyahlık duruyor, o kısmı elimle soymak istediğimde üstü açıldı, korkup geri kapattım. Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olur musunuz lütfen? Ayrıca aşırı akıntım var kokulu olduğu zamanlarda oluyor. Nedense bir kadın doğuma gitmeye utanıyorum.

  • Çok Çekingenim, Kimseyle Konuşamıyorum. Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, her ortamda konuşmaktan çekiniyorum, insanlar konuşurken ben konuşacak kelime bulamıyorum. Bir soru sorulursa cevap veriyorum. Devamlı kasıntı halinde yaşıyorum. Son zamanlarda hayattaki hiç bir olgudan tat alamıyorum. Bu sorunlarım konusunda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Utangaç hallerim yüzünden hiç bir zaman bende olan performansı gösteremiyorum. Ne önerirsiniz?

  • Bacağımdaki Eklem Ağrılarım İçin Neler Yapabilirim?

    Sayın hocam, hastalığıma subdural ampiyem dendi. Çok araştırıldı, etiyolojik sebebi bulunamadı. Brucella'dan şüphelendiler 6 kez belimden su alındı hiç bir şey çıkmadı. Bu ara çok kere kan tahlilleri, beyin mr'ları ve tomografiler çekildi ve devamlı mr kontrollerim devam ediyor. Kılcal damar tıkanmasından bir hafta önce her iki bacağım istemsiz şekilde titriyordu. Kontrol edemiyordum, özellikle evden dışarı çıkınca oluyordu. Hastanedeki ilk günümde ateşim 41,5 derece ulaşmış hatırlamıyorum. Yükselme sebebi supdural ampiyem olabilir. Belki de uzun süre hastanede yattım (4 ay kadar) ondan olabilir mi diye düşünüyorum? 7 aydır da işe gidip geliyorum. Aktif iş hayatım var, zorla idare etmekteyim. Koşmak için azim göstermekteyim. Ama bir türlü yapamıyorum. Yürümekte zorlanıyorum daha iyi olabilir. Fiziksel görüntümde bir şekil veya kemik bozukluğu yok. Bu bacak sorunlarım için dâhiliye ve nörolojiye gittim. Benlik değil dediler. Kesinlikle psikolojik değil. Teşekkür ederim.

  • Adetim Olması Gerekenden 12 Gün Önce Oldu. Hamile Olma İhtimali Olabilir mi?

    Merhaba, ben 3 aylık evliyim, ilk 2 ay Belera kullandım. 2. kutu bittikten sonra hamilelik düşündüğüm için hapı bıraktım. 30 Ağustos’ta adet oldum ve 18 Eylül’de tekrar adet oldum. Koyu ve günde 1-2 damla geliyor. Bugün 4. Günüm, dün kan testi yaptırdım negatif çıktı. Bu kısa sürede kan testinde çıkar mıydı? Üstüne görme gerçekleşmiş olabilir mi? Sonuçta adetim gecikmedi, olması gereken günden de 12 gün erken geldi. Bu durum nedir? Bilgi verirseniz sevinirim.

  • 3 Yıldır Anemi Hastasıyım ve Yapılan Testlerde Sonuçlarım İyi Değil, Ne Yapmalıyım?

    Merhaba hocam bende de 3 yıldır anemi var ve bugünlerde o kadar hat safhaya çıkmış ki doktor test sonucunu görünce sen nasıl yaşıyorsun diye tepki verdi. Bana ilaç yazdı aşırı kilo kaybı var nedeni anemi olabilir mi sizce? Birde ben ilaç kullanıyorum normale dönüyor ama sonra tekrar başa dönüyorum bunun bir kalıcı çözümü yok mu? Şimdiden teşekkürler.

  • Adet Düzensizliğimin Sebebi, Hava Değişikliği ve Stres Olabilir mi?

    Merhabalar, benim sorunum şöyle. 27 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim, bundan 2 ay öncesine kadar düzenli adet oluyordum, fakat iki aydır adetlerimde bir düzensizlik var. Adet tarihlerim şöyle:15 Haziran- 4 Ağustos ve 27 ağustos. 2 ay öncesine kadar Manisa’da oturuyorduk, 2 aydır Şırnak’ta oturuyoruz. Biraz stresli günler yaşadım. Acaba sorun bundan mı kaynaklanıyor, hava değişikliğinden olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

  • Çatlama İğnesinin Faydası Var mı? Bu İğne Vurulduktan Sonra Kaç Saat Sonra İlişkiye Girilmeli?

    Merhaba hocam; bu ay klomen kullanıp folikül takibe alındım en son yumurtalıklarım siklusun 16. günü sol taraf 36.5mm sağ taraf 24.3mm Endo.11.4mm olmuştu doktorum ovitrelle iğnesi vurulmamı ve 36 saat sonra ilişkiye girmemi söyledi ve artık adet gecikmesi olunca doktora gideceğim. İğneden sonra 1 kez mi ilişkiye girmek gerekiyor yoksa fark etmez mi bunu merak ettim? Ovitrelle çatlatma iğnesinin ne kadar faydası var hamilelik şansımı artırır mı? Teşekkürler.

  • Çatlama İğnesinin Faydası Var mı? Bu İğne Vurulduktan Sonra Kaç Saat Sonra İlişkiye Girilmeli?

    Merhaba hocam; bu ay klomen kullanıp folikül takibe alındım en son yumurtalıklarım siklusun 16. günü sol taraf 36.5mm sağ taraf 24.3mm Endo.11.4mm olmuştu doktorum ovitrelle iğnesi vurulmamı ve 36 saat sonra ilişkiye girmemi söyledi ve artık adet gecikmesi olunca doktora gideceğim. İğneden sonra 1 kez mi ilişkiye girmek gerekiyor yoksa fark etmez mi bunu merak ettim? Ovitrelle çatlatma iğnesinin ne kadar faydası var hamilelik şansımı artırır mı? Teşekkürler.

  • Çatlama İğnesinin Faydası Var mı? Bu İğne Vurulduktan Sonra Kaç Saat Sonra İlişkiye Girilmeli?

    Merhaba hocam; bu ay klomen kullanıp folikül takibe alındım en son yumurtalıklarım siklusun 16. günü sol taraf 36.5mm sağ taraf 24.3mm Endo.11.4mm olmuştu doktorum ovitrelle iğnesi vurulmamı ve 36 saat sonra ilişkiye girmemi söyledi ve artık adet gecikmesi olunca doktora gideceğim. İğneden sonra 1 kez mi ilişkiye girmek gerekiyor yoksa fark etmez mi bunu merak ettim? Ovitrelle çatlatma iğnesinin ne kadar faydası var hamilelik şansımı artırır mı? Teşekkürler.

  • Belideki Ağrının Sebebi Ne Olabilir?

    Selamlar, 1 haftadır belim ağrıyor. Biraz şişman ve hareketsizim. Doktor üşüttüğümü söyleyerek iğne verdi, fakat tam geçmedi. Yürürken ve yatarken ağrı yok fakat yataktan kalkarken ve oturup kalkarken ağrı oluyor. Düz duramadığım için sol tarafa yatık yürüyorum. Doktor iğnelerim bittiğinde geçmezse Lomber BT çektirebileceğimizi söyledi. Sizce belimdeki sorun ne olabilir?

  • Adet Düzensizliğim Bir Türlü Geçmedi Ne Yapabilirim?

    Merhaba ben 23 yaşındayım 2 buçuk yaşında bir kızım var. Evlendikten 1 ay sonra hamile kaldım benim sorunum ilk adet gördüğümden beri hep düzensiz ve halada öyle. Bekarken de bu sorunla doktora gittim ultrason muayenelerimde bir sorun çıkmadı. Kızım 1 yaşındayken de gittim bir şey yok dediler. Ailede var bu sorun polikistikover olabilir mi? Doğum kontrol kullandığım zaman oluyorum ilacı bırakıyorum daha sonra olmuyorum. Örnek martta oldum ilacı bıraktım şimdiye kadar mayıs ayında ve temmuzda oldum, daha da olmadım. Teşekkür ederim.

  • Bademciğin Yakınındaki Beze İçin Ne Yapılabilir?

    Merhaba. Annem 43 yaşında. Boğazında sürekli bir rahatsızlık söz konusu. Bademciklerinin olduğu kısımda bir ağrı, konuşmasını engelliyor ve yemek yemede zorluk çekiyor. Doktora gittiğinde bademciğin yanında bir beze oluştuğunu söylemiş. Bununla ilgili tetkikler yapılma aşamasındadır. İlaç kullanıyor. Fakat benim en büyük korkum oluşan bezenin kanser gibi bir hastalığı tetikler mi böyle bir durum olabilir mi? Riskli midir? Yardımcı olursanız sevinirim. Tedavi için hangi bölümlere başvurmamız gerekiyor. Teşekkürler.

  • Cinsel İlişki Sonrasında Koyu Renkli Akıntı Olması Normal mi?

    Merhaba, cinsel ilişki sonrasında koyu kahve renginde akıntım oluyor. Bu normal mi? Neden bu şekilde akıntım oluyor?

  • Kan Değerlerimin 13 Yaşına Uygun Olması Ne Gibi Bir Hastalığın Belirtisidir?

    Merhabalar. Ben 26 yaşında bir bayanım. Geçen hafta sormuş olduğum kan değerlerimle ilgili sorumda hemoglobin değerimin (13) yaşıma göre normal olduğunu söylemişsiniz. Bunun yanında yazmam gereken diğer değerleri belirtmişsiniz. Bunlar MCV:81 RDW:15. sizce bunlar da yaşıma göre normal mi? Teşekkürler.

  • Demir Eksikliği Tedavisi Görmüştüm, Şimdiki Hemoglobin Değerime Göre İlaç Kullanmalı mıyım?

    Merhabalar. 26 yaşında bir bayanım. Birkaç yıl önce demir eksikliği tedavisi görmüştüm. Rutin yaptırdığım hemogramda 13.08.2009 tarihi itibariyle hemoglobin 13 çıktı. Bu durumda herhangi bir demir ilacı kullanmam gerekir mi? Şimdiden teşekkürler.

  • Ağrılarımla İlgili Bir Teşhis Konamadı, Hangi Bölüme Gitmeliyim?

    Merhaba. İki sağ tarafta baş ve boyun ağrı ile başladı sonra tüm omurgada ağrı, baş, boyun sırt ve bazen tüm omurgamda ağrı hissediyorum. Ayrıca tüm vücutta damarlarım şişmiş, belirginleşmiş durumda. Damarlarımda huzurluk, iğne batmalar karıncalanmalar bir şey dolaşıyormuş gibi şikâyetler. Son zamanlar hafızamda sorunlar sanki birden bire hafızam gidiyormuş gibi hissediyorum. Ayrıca yorgunluk, iştahsızlık bazen mide bulantısı. Son bir kaç hafta dengede sorunlar başladı. İki sene önce beyim MR çekilmişti ve bir şey çıkmamıştı. Boyun MR boyunda düzleşme çıktı. Yani benim gittiğim doktorlar boyun düzleşmeden kaynaklanıyor diyorlar. Ben ise çok kötüyüm ve bu kadar şikâyetler boyundan kaynaklanabilir mi diye şüpheleniyorum? Hangi doktora gideceğimi de şaşırdım. Neyim var benim? Hangi doktora gitmeliyim?

  • Bebeğimi Emziriyorum, İçtiğim Sigara Sütüme Geçer mi?

    Merhaba; bebeğim 1 yaşında emziriyorum, 1 haftadan beri günde 1 tane sigara içiyorum. Sütüme geçer mi?

« Önceki Sayfa4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15Sonraki Sayfa »

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi
İsrail askerlerinin elinden vurduğu foto muhabiri Amra ameliyat edildi
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kamu personeli alımında hakkaniyet ve liyakat önemlidir
Başakşehir'de İETT Otobüsü Devrildi: 5 Yaralı
Hakkari'de vurulan bozayı tedavi altında

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]